En växt med hjärta hör hemma i varje hem

Hjärta – Anthurium kallas även växten med hjärta. Detta på grund av dess hjärtformade blad. Det är en exotisk växt, ursprungligen från Latinamerika. 1857 emigrerade han med den österrikiske läkaren och botanikern Dr. Karl van Scherzer som upptäckte den första arten av Anthurium i Sydamerika.

Anthuriums hjärta
Vi känner nu till mer än 500 sorter av Anthurium och växten har fans över hela världen. Inte bara på grund av sitt utseende, utan också för att växten har blygsamma önskemål.

Anthurium känns hemma i en ljus plats. Krukväxten är älskad för sina glänsande gröna blad och färgglada högblad. Anthurium finns i många färger: röd, rosa, lila, orange, gul, vit och grön. Och oavsett om du har en klassisk eller trendig inredning så passar denna krukväxt alltid.