Välkommen våren med kruklökar

Kruklökar – Det är fortfarande vinter ute, men det är nästan vår inne. Med glada vårlökar i kruka kan du välkomna den kommande våren på ett passande sätt. Färgerna och dofterna ger dig ny energi.

Druvhyacint, påsklilja, tulpan, hyacint
Vårstämning
Den första fräscha grönskan och blommor i gnistrande färger… Under vintern kan man längta dit. Med lökar i kruka kan du skapa en trevlig vårstämning i ditt hem på nolltid. Ha kul med färgglada tulpaner (Tulipa), krokusar (Crocus) och påskliljor (Narcissus). Eller välj stillhet med vintervitt eller fräscht blått; tänk på vita påskliljor (Narcissus) och druvhyacinter (Muscari).

Underjordisk
Tillväxtprocessen – från lök till blomma – förblir fascinerande; att en så vacker blomma kan gro ur en så liten lök. Ta också upp blomlökarna ur krukan och förundras över de nyckfulla rötterna som växer som en klump runt löken. För vacker för att missa.

Vår
Dofter kopplar dig till årstiderna och kompletterar din interiör. Med en fräsch söt doft får du redan en smak av den annalkande våren. Många lökblommor har dofter som sträcker sig från subtil vårsöt till sötkryddig. Blunda och du föreställer dig själv mitt i lökfälten. Tänk bara på de glada kvittrande fåglarna.